Mozsár Műhely Blog

Mozsár Műhely Blog

Hogy tetszett? #1. – Fiala Borcsa

2018. október 30. - Mozsár Műhely Blogja

A Mozsár Műhely blog új sorozatában ismert emberek mondják el, mit gondoltak egy-egy előadásunkról. Elsőként Fiala Borcsa író, újságíró, a wmn.hu főszerkesztő-helyettese ajánlja figyelmetekbe az Anthony Burgess regénye alapján készült Egy tenyér ha csattan című előadásunkat.

fiala_borcsa_egy_tenyer_kep.jpg

Ódor Kristóf, Szabó Erika, Fiala Borcsa, Mohai Tamás (balról). Fotó: Dávid Áron

Nagyon tetszettek a színpad minimalista berendezésének kreatív megoldásai, a középre belógatott gigantikus tévé, ami végig ott figyel a Shirley háztartásban, pedig egyenesen zseniális volt, főleg a köré épített játszási lehetőségekkel. Itt ragadnám meg az alkalmat a multiszerepkörrel megajándékozott Mohai Tamás méltatására. Bámulatos virtuozitással lényegül át másodpercek alatt harsány műsorvezetőből enyhén Aspergeres fiúvá, hogy aztán még inkább brillírozzon, mint levakarhatatlan, de önnön nagyszerűségétől elszállt költő.

Ódor Kristóf is kiválóan hozza az egyre inkább becsavarodó, fényképezőagyú, merev Howardod, nézőként abszolút el tudtam neki hinni, hogyan, milyen logika mentén válik a használtautó kereskedő jófiúból sajátos elvek mentén gyilkoló, ám mégis szerető férj.

mozsar_muhely_fiala1.jpg

Ódor Kristóf, Szabó Erika, Mohai Tamás (balról) az előadás egy jelenetében. Fotó: Kállai-Tóth Anett

A darab gerincét nyilvánvalóan az elbeszélő, Szabó Erika adja, ő köti össze a két férfit, az eseményeket, és az ő szemszögén keresztül látjuk a történetet is. Ebben a szerepében mint egy remek dobos, kiváló ritmust ad a cselekmény épülésének.

Pont jó hosszú előadás, ami egy pillanatra sem enged elmélázva, netán unottan hátradőlni a székben. Nagyszerű könyv remek adaptációja a színház jellegéből adódóan is családias környezetben.

 

Az Egy tenyér ha csattan című előadás legközelebb november 13-án és 18-án látható a Mozsár Műhelyben. Részletek és jegyvásárlás: mozsarmuhely.jegy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mozsarmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5014334803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása