Mozsár Műhely Blog

Mozsár Műhely Blog

„Vannak féltve őrzött régi leveleim”

Beszélgetés Bognár Annamáriával, a Beszélő levelek előadássorozat törzsnézőjével

2018. június 05. - Mozsár Műhely Blogja

Június 9-én ’best of’-előadással zárja második évadát a Beszélő levelek előadássorozat, amelynek havi rendszerességű estjein minden alkalommal más-más fellépők olvassák fel híres emberek, történelmi személyiségek vagy akár hétköznapi emberek szórakoztató, meglepő vagy megindító leveleit. A sorozatnak az elmúlt két évben igazi törzsközönsége alakult ki, ám közülük is leghűségesebb nézőnk Bognár Annamária, aki a kezdetektől követi a produkciót és az eddigi 20 előadás szinte mindegyikén ott volt.

bognar_annamaria_kep.jpg

Bognár Annamária, a Beszélő levelek törzsnézője. Fotó: Bognár Annamária

A Beszélő levelek-sorozat szinte összes eddigi előadását látta. Mit kedvel a műsorban, miért jár vissza minden hónapban?

Nagyon jó hangulatúak az estek, nagyon szeretem, amikor a közönség „vevő” a jó poénokra. A másik, amiért visszajárok, az az, hogy nagyon igényesen vannak összeválogatva a levelek, jók a színészek.

Júniusban ’best of’-előadással jelentkezik a produkció. Önnek kik voltak a kedvenc fellépői, melyek voltak a legemlékezetesebb levelek az elmúlt két évad során?

Nehéz kérdés. :) Hosszú a kedvenc fellépők sora: Vecsei H. Miklós, Karafiáth Orsolya, Lackfi János, Szentesi Éva, Makranczi Zalán, Nyitrai László MINDIG, Farkas Izsák MINDIG, Molnár Piroska, Barna Zsombor, Takács Katalin, Seress Zoltán, László Zsolt, Vándor Éva – miközben összeírtam a neveket, felidéződtek az élmények. :)

Ha tehetné, kinek a levelezésébe kukkantana bele és miért?

Mozart – tudom, volt már egy összeállítás a leveleiből, amit Vecsei H. Miklós olvasott fel szenzációsan -, de mivel kedvenc zeneszerzőm, és meglehetősen zseniális és humoros volt, bármikor szívesen meghallgatnám a levelezését.

vecsei_h_miklos_mozsarm.jpg

Vecsei H. Miklós a Beszélő levelek egyik jelenetében. Fotó:  Kállai-Tóth Anett

Ön levelezik még manapság is hagyományos módon? Vannak esetleg régi, féltve őrzött levelei vagy levelekhez kapcsolódó meghatározó élményei?

Sajnos már nem levelezek, csak e-mailezek. Féltve őrzött régi leveleim viszont vannak. A férjemmel (8 év együttjárás után idén 33 éve vagyunk házasok) az általános iskola ötödik osztályában ismerkedtünk meg, együtt is érettségiztünk, majd elvitték katonának. Mindennap írtam neki (megtartotta ezeket a leveleket :) ), és ő is elég sokszor nekem. Ez meghatározta az életünket, mert ő volt az egyetlen, akinek a szerelme végig kitartott a katonaság hónapjai alatt. :) Azutánról nem is beszélve: 4 gyermekünk született.

Ha jól tudom, legtöbbször a fiával érkezik az előadásokra, illetve gyakran több ifjú diák is elkíséri. Ők mit kedvelnek a produkcióban, mi az, ami a fiatalok számára is érdekessé tehet egy ilyen műsort a facebook, messenger, snapchat korában?

Igen, legkisebb fiunk, Tamás is sokszor elkísér az előadásokra, és a barátait is elcsábítja. Egy művészeti gimnáziumban tanul, jelenleg tizedikes, színésznek készül. Szerencsére ő nemcsak a net-térben él, hanem a valóságban (is). A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium egyik kiemelkedő eredménye, hogy a diákok az ön- és társismeret, a drámaórák kapcsán megtanulják a megbeszélés fontosságát, a valódi beszélgetések értékét.

Végül szívesen megtudnánk néhány dolgot Önről is! :) Mivel foglalkozik, mit csinál szabadidejében (amikor éppen nem a Beszélő leveleken van :) )?

Titkárnő vagyok egy nemzetközi szervezetnél, ahol már 34 éve dolgozom. Szabadidőmben szívesen járok színházba, biciklizem, utazom, és imádom a Balatont, ahova gyakran járok nyaranta akár hétvégére is kikapcsolódni.

 

Megyeri Léna

A bejegyzés trackback címe:

https://mozsarmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr6214025650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása